MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
7 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Bylicę warto zasuszyć i używać jej jako przyprawę do mięs i...
fot. pixabay.com

Dzikie rośliny jadalne, które zbierzesz w listopadzie. Przyroda zasypia na zimę, ale są jeszcze chwasty, które można zjeść

Bylica pospolita

Bylicę warto zasuszyć i używać jej jako przyprawę do mięs i tłustszych potraw. Jest przydatna zwłaszcza w przypadku dolegliwości trawiennych. Wystarczy przygotować wywar. Zbieramy bylicę i suszymy, najlepiej zawieszoną, np. pod dachem. Czubatą łyżkę suszonej i pokrojonej bylicy zalewamy wrzątkiem. Gotujemy pod przykryciem przez ok. 10 minut na małym ogniu. Następnie odcedzamy i pijemy 2 łyżki stołowe wywaru dziennie.

Zobacz również

Ewa Wardęga z Inowrocławia jest mistrzynią masażu. Pracuje ze znanymi osobistościami

Ewa Wardęga z Inowrocławia jest mistrzynią masażu. Pracuje ze znanymi osobistościami

Poszła na całość! Zdecydowała się na striptiz!

HIT DNIA
Poszła na całość! Zdecydowała się na striptiz!

Polecamy

Chcesz zamieszkać nad morzem lub w górach? Szykuj się na spory wydatek

Chcesz zamieszkać nad morzem lub w górach? Szykuj się na spory wydatek

Życiowe rewolucje, przypływ gotówki i gorące uczucie. To czeka cię w lipcu

TYLKO U NAS
Życiowe rewolucje, przypływ gotówki i gorące uczucie. To czeka cię w lipcu

Dużo łatwiej o mandat. 1 lipca ogólnopolska akcja policji

Dużo łatwiej o mandat. 1 lipca ogólnopolska akcja policji