MKTG NaM - pasek na kartach artykułów

Tygodniowy przegląd prasy 25.09.2022: Orzesze, 18.09-24.09.2022. Poznaj najważniejsze informacje z Orzesza

Redakcja Naszemiasto.pl
Redakcja Naszemiasto.pl
Czy to dobry czas na nadrobienie zaległości informacyjnych z tygodnia? Zobacz, które wiadomości mieszkanki i mieszkańcy Orzesza czytali w ostatnim tygodniu najchętniej
Czy to dobry czas na nadrobienie zaległości informacyjnych z tygodnia? Zobacz, które wiadomości mieszkanki i mieszkańcy Orzesza czytali w ostatnim tygodniu najchętniej CC0
Przygotowaliśmy dla Ciebie tygodniową prasówkę. Jeśli w mijającym tygodniu byłeś zbyt zajęty, by nadążyć za informacjami z Orzesza, zobacz teraz artykuły, które inni czytelnicy czytali najchętniej między 18.09 a 24.09.2022. Sprawdź, czy nie minęło Cię nic ważnego. Czy czytałeś artykuł: „Manicure kombinowany to piękne paznokcie bez widocznych odrostów. Zobacz, co kryje się pod tą nazwą i jak go wykonać”?

Przegląd tygodnia: Orzesze, 25.09.2022. 18.09 - 24.09.2022: top 3 artykuły

Oto lista najpopularniejszych w mijającym tygodniu wiadomości. Czy miałaś bądź miałeś okazję przeczytać je wszystkie?

📢 Manicure kombinowany to piękne paznokcie bez widocznych odrostów. Zobacz, co kryje się pod tą nazwą i jak go wykonać

Manicure kombinowany jest jedną z tych usług w gabinetach kosmetycznych, które spotkały się z ogromnym zainteresowaniem klientek. Dlaczego? Bo dzięki tej metodzie paznokcie wyglądają perfekcyjnie, są idealnie pomalowane, a co najważniejsze przez długi czas nie widać na nich odrostów.

📢 Tam zjesz prawdziwy ślonski łobiod! Oto szlak kulinarny "Śląskie Smaki". Serwujących tam oryginalne dania regionu

KUCHNIA. Kluski śląskie, rolada i modro kapusta to kulinarna wizytówka regionu, ale obok energetycznej kuchni górniczej region oferuje znacznie więcej. Szlak kulinarny tworzą restauracje z każdego zakątka województwa, mające w swojej ofercie tradycyjne dania przygotowywane wg dawnych receptur. Potrawy te ukazują to, co w kuchni regionalnej najlepsze. Podróżując Szlakiem "Śląskie Smaki" można skosztować nie tylko typowej kuchni śląskiej, ale również jurajskiej, zagłębiowskiej czy beskidzkiej. W naszej galerii przygotowaliśmy listę restauracji z certyfikatem śląskiej jakości!

📢 Oto sposoby na oczyszczanie grzybów. Ze świeżych maślaków, kurek i borowików pozbędziesz się resztek ściółki, piasku i robaków

Grzybobranie trwa w najlepsze, a wrzesień stwarza coraz więcej okazji na udany wypad do lasu. Samo zebranie grzybów to jednak nie koniec. Warto wiedzieć, jak czyścić grzyby i co dalej z nimi robić. Podpowiadamy, jakie sposoby są godne uwagi, by sprawnie oczyścić i umyć grzyby. Przeczytaj także, jak je później przyrządzić.

Spraw prezent sobie albo bliskiej osobie

Materiały promocyjne partnera

Tygodniowa prasówka 25.09.2022: 18.09-24.09.2022 Orzesze: pozostałe wydarzenia

Poniżej prezentujemy pozostałe artykuły, które przyciągały w mijającym tygodniu uwagę czytelników w Orzeszu. Co było tak istotne, że nie można było od tego oderwać wzroku?

📢 Kiedy ruszy sezon grzewczy w miastach woj. śląskiego? Oto dane z Rybnika, Bytomia, Chorzowa, Katowi, Częstochowy, Gliwic, Żywca...

Kiedy ruszy sezon grzewczy w miastach woj. śląskiego? Zima coraz bliżej. Powoli zbliża się moment, w którym rozpocznie się "sezon grzewczy". Kaloryfery w naszych mieszkaniach i domach zaczną być w końcu ciepłe. Czy wojna w Ukrainie i wstrzymanie dostaw gazu i węgla mają na to wpływ? Sprawdź kiedy rozpocznie się sezon grzewczy w twoim mieście.

📢 Bielsko-Biała. Niegdyś słynny na całą okolicę, lecz dziś to tylko ruina - ZDJĘCIA

Zobaczcie jak wygląda teraz ten park rozrywki. Jeszcze kilka lat temu to miejsce ŻYŁO! Masa uśmiechniętych dzieci, wszechobecny gwar, sporo atrakcji dla najmłodszych... a teraz iście grobowa atmosfera. Park jest na sprzedaż.

📢 Przechowywanie warzyw na zimę. Gdzie i jak najlepiej? To zrób z ziemniakami, marchwią, burakami i innymi warzywami korzeniowymi!

Jak skutecznie przechować ziemniaki i inne warzywa bez chłodni czy profesjonalnej przechowalni? Jest kilka metod. Warzywami, których w Polsce spożywamy najwięcej i najczęściej magazynujemy przez wiele tygodni, a nawet miesięcy, są: kapusta biała, marchew, cebula burak ćwikłowy, pietruszka czy seler i por. Podstawą polskiej kuchni wciąż są też ziemniaki. Aby warzywa dobrze się przechowywały, muszą być zdrowe. To pierwsza i najważniejsza zasada. Druga: nie myjemy warzyw przed zmagazynowaniem. Poznaj cenne wskazówki, by marchew i inne warzywa korzeniowe długo zachowały świeżość.

ZOBACZ KONIECZNIE

Okazje
od 7 lat
Wideo

Wyniki pierwszej tury wyborów we Francji

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na orzesze.naszemiasto.pl Nasze Miasto